upplevt

28 juli, 2006

Några bilder till!

Tyckte det var dags för en ny omgång bilder! Samtliga bilder är tagna i Venezuela, de flesta i Los Llanos, det vidsträckta slättlandskapet i landets sydvästra del. Som vanligt går det bra att klicka på bilden för att förstora den.

Solnedgång i Venezuela

En bild tagen från vägkanten när vi stannade till för en bensträckare på väg mot Los Llanos från Merida. Los Llanos, fritt översatt med min gärdsgårdsspanska till "slätterna", är ett vidsträckt område i Venezuela som består mestadels av just slättlandskap.

Los Llanos, Venezuela, 1

Fjäriln vingad syns även i Los Llanos. Den här vackra fjärilen, på spanska mariposa, poserade villigt för kameran när vi var på promenad ute på slätterna.

Los Llanos, Venezuela, 2

En typisk vy i Los Llanos. Vackert, inte sant? Fåglarna på bilden är, om jag inte minns fel, hägrar.

Los Llanos, Venezuela, 3

En trollslända som slagit sig ned på en buske vid vårt vandrarhem i den lilla staden San Vicente vid Apure-floden i Los Llanos.

Los Llanos, Venezuela, 4

När vi begav oss ut i den något tätare vegetationen i Los Llanos, fångade vår guide - en grodexpert som inventerade beståndet i Venezuela - den här fina trädgrodan, som hade självhäftande fötter, med vilka den enkelt kunde klättra upp i träd.

Puerto Colombia, Venezuela

Från Los Llanos begav vi oss upp till Venezuelas nordkust. Den här bilden, tagen av Dave, visar mig på badstranden i Puerto Colombia.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

<< Home