upplevt

19 juni, 2006

Bogota, Colombia

Så har jag äntligen lämnat Ecuador och nått det mytomspunna landet Colombia! Vi korsade gränsen till Colombia igår efter att ha väntat timtal i slingrande, långa bilköer vid gränsen strax före Ipiales.

I lastbilen finns dokument anslagna som anger brittiska utrikesdepartementets råd för de olika länderna i Sydamerika. I Peru och Ecuador, till exempel, bör man visa viss aktsamhet och inte bege sig nedför mörka gränder precis som i vilka länder som helst. Till Colombia bör man, om man skall tolka brittiska UDs råd strikt, inte åka alls - här blir man osvikligen utsatt för beväpnade attentat av hemska karlar, gerillabilbomber och kidnappningar av valfri militant grupp. Beger man sig till Colombia bör man således helst stanna på hotellrummet och bära hjälm och knäskydd under dygnets alla timmar.

I Ipiales, som är en liten stad ett par kilometer norr om gränsen mellan Colombia och Ecuador, tillbringade vi natten och begav oss vid lunchtid idag till flygplatsen där vi flög propellerplan till Bogota.

Efter ankomsten till vårt hem under vistelsen i Bogota - ett litet, mysigt vandrarhem, belägen på en lummig, trädkantad gata, Calle 69, med vackra hus strax norr om stadens centrum gick vi ut ett par stycken och åt en sen lunch på en sushirestaurang.

I kväll ska vi bege oss till Zona Rosa, som är ett nattklubbs-, restaurang- och bardistrikt här i Bogota och äta en god bit mat och när kvällen lider mot natt leta upp någon trevlig, obskyr nattklubb.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

<< Home