upplevt

06 januari, 2006

Bananblad och uteblivet biobesok

Pa vag till stranden kopte vi idag frukt vid vagkanten av tre barn, som hade ett litet stand dar ananas, clementiner och bananer bjods ut. Den farska ananasen, som vi avnjot framat eftermiddagen, var mycket god. Dagen forflot annars ganska lugnt och stilla - sol, bad och ytterligare sol. Lars ar ganska rod efter dagens forsok med solskyddsfaktor tva. Ingrid fick helkroppsmassage av den kvinna i shacket som anvisar solstolar. Vi kollade ocksa pa hennatatueringar, men hittade inget monster vi tyckte om. Till lunch fick vi grillad kingfish, som smakade mycket bra. Ingrid fick aterigen besok av en odla pa toaletten.

Nar vi gick hem motte vi en hel hjord av kor, som var pa vag mot stranden for att ta del av de mumsigheter som resterna fran shacken utgor. Ater pa hotellet upptackte Lars att hans byxor i fint, vitt linne var forsvunna. Mysteriet kvarstar, men kanske har hotellets personal tagit byxorna for lakan och stadat undan dem.

Ikvall hade vi bestamt oss for att ga pa bio och se en riktig bollywood-film. Vi hade noga kontrollerat pa var karta var biografen lag, och tog en ny vag mot stadens centrum. Val framme noterade vi att ingen biograf fanns, och efter vissa efterforskningar fann vi att biografen var stangd.

Middagen intog vi pa the Plantain Leaf, en hundraprocentigt vegetarisk restaurang, som var mycket valbesokt, bade av lokalbefolkning och turister. Inredningen liknade mest av allt interioren i en tagvanthall - fasta bankar med galonsitsar och -ryggstod, allt belyst under en milt uttryckt skarp belysning. Maten var god, bland ratterna kan namnas minimajs- och svampmasalan och den grona art-masalan.

Nu ar vi pa vag hem, och har aterigen stannat till vid Iway, som internetkafet heter, for att meddela oss till resten av varlden. Imorgon bar det av i taxi till Goas sodra delar for lite nya vyer!

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

<< Home