upplevt

30 december, 2005

Sol, bad och shopping

Vi vaknade ganska sent idag och hann precis avnjuta den stekta-potatis-omelett-frukt-och-juice-frukosten innan den dukades undan. Antligen har vi lart oss att uppskatta den! Stranden lockade naturligtvis aven idag och nar alla kroppar var insmorda med solskyddsfaktor 20 (i vissa fall en obestambar faktor, enligt utsaga 25) begav vi oss i sakta mak nedat stranden. Efter att ha lart oss av gardagens misstag, valde vi idag att direkt lagga oss pa de "kostnadsfria" solstolarna (det forvantas naturligtvis att man ater lunch, bestaller lask och annat som erbjuds). Idag foll valet pa dem som tillhandaholls av shacket Jolly Boy Beach Shack.

Lange, lange gonade vi oss under parasoll och njot av den ljumma havsbrisen. Da och da tog vi oss ett dopp och njot av de kylda drycker som bars ut till oss av shackets personal. Vi at en lattare lunch bestaende av blackfisk (Ingrid) och vegetarisk curry (Anna och Lars) vilket inte helt ovantat skoljdes ned med en kingfisher-ol. Shacken har faktiskt, vilken man kanske inte hade vantat sig, western style-toaletter vilket innebar en liten hydda av palm eller annat naturmaterial, i vilken har placerats en ordinar porslinsstol med en tunna vatten och ett oskar vid sidan om. I hyddan for dagen fanns ocksa en liten odla, som hade sin hemvist strax till vanster om dorren. Vagg i vagg lag restaurangens diskavdelning och toalett.

Under eftermiddagen inhandlades bland annat halsband av valdoftande sandeltra och det koptes ocksa helkroppsmassage for en billig penning. Mycket behagligt! Vi noterade ocksa att delstaten Goa begagnar sig av exakt samma former och farger i sin flagga som Sverige: ett gult kors mot bla bakgrund. Lite forvirrande.

Det marks tydligt, att en stor helg ar i annalkande. Allteftersom eftermiddagen led, dok fler och fler manniskor upp pa stranden, till storsta delen indier pa ferie fran andra delar av landet. Vi tittar pa dem, och de tittar pa oss. Det ar intressant att konstatera, att manga av dessa helt sonika badar med kladerna pa.

Nar den harda arbetsdagen pa stranden var avklarad, begav vi oss mot Calangutes marknadsgata for att sa sakteliga ta oss hemat. Under tva timmar kom vi cirka tvahundra meter. Utbudet ar enormt och lockande. Shoppingen fick som alltid avbrytas for vatskeintag och -utslapp. Vi at middag pa andra vaningen av en restaurang i kanten av marknadsgatan, med en intressant trafikstockning som forgaves dirigerades av poliser, vilt ackompanjerade av signalhorn och helljusblinkningar. Middagen bestod av tandoorikyckling (Lars) och marinerad, grillad haj (Anna och Ingrid), till vilket vi at biriyaniris och naanbrod.

Den uppmarksamme lasaren har noterat att det hittills inte kommit upp nagra fotografier pa detta utrymme, vilket far skyllas pa den undermaliga tekniken pa internetcafeet, men idag har vi en annan losning for att tackla problemet. Vi har latit branna en cd med bilderna pa, och denna verkar accepteras av systemet har.

Gardagen (min fodelsedag!) avslutades med att vi akte tuk-tuk soderut till byn Candolim, som ar sammanvuxen langs en osynlig linje med Calangute. Vi begav oss till den svenskagda restaurangen Mermaid, som var fullbokad nar vi kom, sa vi intog en drink pa en bar som lag precis runt om hornet. Nar vi bestallt kom sa smaningom en slokorad servitor tillbaka till bordet och sade att han skulle vara tillbaks om tio minuter. Markligt. Vi insag att han skulle springa ivag och kopa de ingredienser som saknades till vara drinkar, varpa vi bad honom visa vilka drinkar de faktiskt kunde tillverka. Trots att vi valde nya drinkar, sag vi den stackars servitoren smita ivag i alla fall en liten stund senare och komma tillbaka med en flaska till halften gomd bakom ryggen. Drinkarna (Sex on the Beach respektive whisky) var ljumma, men goda.

Pa restaurangen blev vi serverade en utsokt middag: bakpotatis (Lars) och blackfisk med vitlok till forratt (Ingrid och Anna) samt fiskcurry (Anna), kyckling korma (Ingrid) och kyckling tikka (Lars). Har gjorde vi det stora misstaget att bestalla Cobra i stallet for Kingfisher. Det var inte gott. Fodelsedagsbarnet fick dessutom en efterrattsdrink med det passande namnet Zombie. Den var god och kall!

Ater pa hotellet gjorde vi "inbrott" hos portieren som hade stangt for natten. Noden har ingen lag nar man behover sin rumsnyckel!

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

<< Home