upplevt

04 januari, 2006

Hippiemarknad och skraddarbesok

Idag hade vi planerat en ganska tidig uppstigning, sa att vi skulle slippa den utlovade trafikstockningen vid hippiemarknaden i Anjuna. Vi gav oss av strax efter frukost i en taxi som stod vid hotellet. Innan vi kunde kora var vi dock tvungna att stanna till vid grannhuset till hotellet, som visade sig tillhora taxifirmans agare. Dar hamtade den gode taxichaufforen stora vattendunkar fulla med bensin, som stod i solgasset pa verandan, dar agarens tvaariga barn ocksa lekte glatt. Efter pafyllning av bensin, bar det av mot Anjuna for ett aterbesok pa marknaden.

Nagon trafikstockning sag vi inte till - vi misstanker att det bara ar ett argument for att salja utflykter med batresa. Kanske stockning uppstar om man aker stor buss. Hippiemarknaden var lika anslaende som forra veckan, med den stora skillnaden att Lars fatt pa sig de stora spenderbyxorna och handlade allt fran trummor till kuddoverdrag. Ett myller av manniskor overallt, envisa forsaljare som inte ger sig av forran man nastan blir arg pa dem, en enorm hetta och ett ofantligt utbud.

Hela marknaden ar som en stor labyrint av stand och smala gangar. Det doftar av nejlika och saffran fran kryddstanden, spelas goa trance fran musikstanden och en arom av blandad rokelse ligger som en matta over hela marknaden. Det ar en fantastisk, om an utmattande, upplevelse att besoka marknaden.

Tre timmar senare hade vi avtalat med taxichaufforen om upphamtning. Klockan tva stod han punktligt pa samma stalle som vi blivit avslappta och korde oss hem till hotellet. Trotta som vi var, inspekterade vi alla vara inkop och bestallde sedan en enklare lunch som vi intog i skuggan av ett trad vid den solglittrande poolen.

En stund senare lag vi alla tre och vilade middag. Somnen gjorde oss gott, och tre kvart senare gjorde vi oss i ordning for kvallens aktiviteter. Forsta punkten pa listan var att hamta Lars kostym, som enligt utsaga skulle vara fardig idag. Hos skraddaren mottogs vi varmt och visst var den stiliga, svarta, kritstrecksrandiga kostymen med tillhorande sidenskjorta fardig. Den passade alldeles utmarkt, och medan skraddaren berattade om sina drommar att besoka England, pressades skjortan nagonstans i butikens andra lokaler.

Kostymen lamnades pa hotellet och nu ar vi pa vag for att ata middag!

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

<< Home