upplevt

04 april, 2006

Nationalparker, sol och regn

I El Chaltén, en liten by i sodra Argentina, har vi slagit lager ett par dagar. Vi kom hit via ett besok i byn El Calafate, dar vi fotvandrade och tittade pa glaciarer. Dit kom vi fran Torres del Paines nationalpark, dar vi tillbringade fyra dagar med langa dagsturer, uppemot tre mil vardera. Torres del Paine bjod pa fantastiska naturvyer - sjoarna ar glittrande turkosa av smaltvattnet fran glaciarerna och kring bergstopparna ses slojor av sno, som bokstavligen blaser av topparna.

Staden El Chaltén ar belagen i en nationalpark, Los Glaciares, och pa alla sidor omgiven av hoga, snokladda berg. Idag blaser det kallt och regnar - temperaturen haller sig ett par grader ovanfor fryspunkten. Pa programmet idag stod en tremilavandring over en glaciar har i parken, men den blev tyvarr installd pa grund av vadret - internet och en promenad kring byn far utgora substitut. I morgon drar vi vidare med lastbilen mot Bariloche, som ligger en bra bit norrut.

Gruppen, som jag reser med, bestar av tjugofyra personer i alla aldrar. Det ar en bra blandning av positiva manniskor fran Kanada, USA, Storbritannien, Irland och Frankrike. Igar firade var franska deltagare sin 33:e fodelsedag, sa henne firade vi med en gemensam middag pa en av byns restauranger. Vi at en minst sagt delikat argentinsk stuvning foljd av en otroligt god chokladtarta, drack goda drinkar och stannade till etablissemanget stangde.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

<< Home