upplevt

16 augusti, 2006

På spaning i Pantanal


På spaning i Pantanal
Originally uploaded by 12acres.
Strax efter klockan fyra igår eftermiddag anlände vi till den lilla staden Pocone, den sista skärvan av civilisation innan den stora Pantanal-regionen, större än halva Frankrike, breder ut sig. Namnet Pantanal betyder egentligen 'träsk' och beskriver området ganska utmärkt. Under regnperioden är området en vidsträckt sumpmark, där ett rikt djurliv finns utspritt över de tusentals hektar som regionen omfattar. Under den torra perioden, som vi just nu befinner oss i, samlas djuren kring de kvarvarande vattensamlingarna och ger entusiaster möjlighet att beskåda faunan.

Idag steg vi upp i vanlig tid, 5:30, och begav oss efter en god frukost ut på spaning efter djur. Vi har blivit rikligt belönade för mödan. Längs åar och sjöar samsas hundratals kajmaner - ondskefullt orörliga i den olidliga värmen - och lika många hägrar och storkar kan ses malligt spatserande i de grunda vattnen. Småfåglar i granna färger hastar ystert fram och tillbaks i munter jakt på småkryp, medan en och annan hjort värdigt skrider förbi på behörigt avstånd.

Eftermiddagen kommer vi att ägna åt att till fots tränga djupare in i området för att, om turen är med oss, hitta anakondor.

Kajmanerna på bilden befann sig ungefär två meter från mig när jag tog bilden.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

<< Home