upplevt

10 augusti, 2006

Bushcamping på väg mot Pocone

Bland de finaste naturupplevelserna på denna overlandresa genom den sydamerikanska kontinenten märks de så kallade bushcampingarna - camping i vildmarken utan tillgång till några som helst faciliteter, exempelvis Atacamaöknen i Chile, med sitt vackra, karga landskap; de mjuka, gröna kullarna med vasst gräs i Venezuelas Gran Sabana. Igår var det dags för den kanske vackraste upplevelsen av dem alla: camping bakom en Petrobras-bensinstation.

Vi hade färdats söderut hela dagen - långa, heta timmar av dåsande och läsande med svalkande jazz i högtalarna. När skuggorna började bli längre och luften något svalare, fann vi oss plötsligt i folktomma omgivningar med oändliga odlingar och hagar utan möjlighet att hysa tält. Således tvangs vi stanna på närmsta bensinstation och be om tillåtelse att slå upp våra tält på deras bakgård. Det fick vi.

När morgonen kom, och de första solstrålarna färgade glaset i pumparnas mekaniska räkneverk rött, intog vi en hastigt tillagad frukost bestående av förlorade ägg och kaffe och begav oss kvickt från platsen.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

<< Home