upplevt

20 april, 2006

Bergsvandring och observatorier

I Santiago sade vi farväl till nagra av vara reskamrater som slutade sin resa där. Min tältkamrat Tony var en av dem - nu delar jag tält med en stadigt byggd engelsman i trettiofemarsaldern, en ganska faordig man med granande tinningar och ett rabarkat utseende, det senare accentueras av ett ärr som löper längs ena kinden. Hans temperament aterspeglas dock inte i utseendet - Jason är en vänlig man.

Fran Santiago begav vi oss norrut mot La Campanas nationalpark, där de tre inbitna fotvandrarna - Colm, Liz och jag - beslöt att vandra uppför det berg som dominerar nationalparken och ocksa delar dess namn. Föga anade vi vad som väntade oss.

Vid niotiden gav vi oss av fran campingen och började var vandring uppat. Efter ett par timmar tunnades skogen ut och lämnade plats at stora stenblock. Den sista biten upp till toppen innebar mer eller mindre klättring medelst händer och fötter - när vi till slut nadde toppen framat eftermiddagen var vi ganska trötta.

Vi njöt länge och väl av utsikten - lite för länge. När vi ater nadde den täta skogen var det redan mörkt och innan vi kommit till lägret var det becksvart. Förvisso hade vi bade karta och ficklampor, men att befinna sig i okänd skog framat kvällen är ända lite obehagligt.

Fran nationalparken styrde vi kosan mot Vicuna, där vi besökte ett observatorium när mörkret lagt sig. En passionerad man visade oss en mängd konstellationer, kluster, planeter och nebulosor pa den stjarnklara himlen. Mycket intressant!

Igar nadde vi La Serena, en kuststad belägen i en vik, där en lang, vacker sandstrand löper längs hela stadens sträckning. Eftersom badsäsongen precis tagit slut, är staden mer eller mindre tömd pa turister och gör verkligen skäl för sitt namn. Mycket fridfullt. Pa kvallen anordnade Jason och Colm en "punch night" - efter middagen serverades en ganska alkoholstark fruktbal.

Somliga, som min nya tältkamrat Jason, hade avsevärda problem att hitta till tältet när natten föll pa.

Idag har vi en ganska lugn dag här i staden, nagra av oss strosar omkring pa gatorna, kollar mail, kikar pa sevärdheter och äter lunch.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

<< Home